Prothetiek

Diverse soorten protheses kunnen vervaardigd worden. Wanneer alle tanden en kiezen niet meer aanwezig zijn, wordt een volledige gebitsprothese gemaakt.

Als enkele tanden en/of kiezen ontbreken kan er gekozen worden voor een partiële prothese of een frame. Een frame heeft een metalen onderstructuur en wordt op zijn plaats gehouden door haakjes die om de nog aanwezige tanden afsteunen.

Voor het onderhouden van een prothese geldt voor alle soorten hetzelfde advies namelijk om ’s nachts de prothese uit te laten. De prothese kan gepoetst worden met een protheseborstel en water met een beetje zeep. Dit dient goed afgespoeld te worden met water en vervolgens droog bewaard te worden.

Van bepaalde agressieve reinigingsmiddelen kan de prothese poreus worden en beschadigd raken, daardoor wordt het steeds moeilijker deze goed schoon te krijgen.

Terug naar overzicht

Contact

Tandartspraktijk La Roi
Assendorperstraat 139
8012 DK Zwolle
038-42 18 087
info@tandartslaroi.nl

Contact opnemen

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via ons online formulier. U geeft uw voorkeursdag/ dagdeel op en wij nemen contact met u op om een definitieve datum te plannen.

Afspraak maken