Preventie

Tandvleesontsteking ontstaat door langdurig aanwezige tandplaque. Door bestanddelen in uw speeksel wordt het tandplaque omgezet in tandsteen.

Tandvleesontsteking kunt u herkennen aan een rode verkleuring van het tandvlees, ook kan dit gaan bloeden tijdens het reinigen van uw gebit.

Tandvleesontsteking wordt ook wel gingivitis genoemd en heeft als groot risico dat het in een vergevorderd stadium kan ontwikkelen tot Parodontitis. Parodontitis ontstaat wanneer door tandvleesontsteking ruimte ontstaat tussen de tand en het tandvlees (pockets).

In deze pockets hoopt zich tandplaque op en ontwikkelt zich tandsteen. Des te dieper de pocket des te meer komt het tandvleesweefsel los van de tand en uiteindelijk het kaakbot.

Wanneer het kaakbot aangetast wordt gaan de tanden los zitten en kunnen verloren gaan. Door het tandsteen professioneel te laten verwijderen, kan dit proces gestopt en gestabiliseerd worden.

Terug naar overzicht

Contact

Tandartspraktijk La Roi
Assendorperstraat 139
8012 DK Zwolle
038-42 18 087
info@tandartslaroi.nl

Contact opnemen

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via ons online formulier. U geeft uw voorkeursdag/ dagdeel op en wij nemen contact met u op om een definitieve datum te plannen.

Afspraak maken