Periodieke controle

Een goede mondgezondheid is van groot belang, niet alleen voor een mooie glimlach en een goed functionerend gebit, maar ook voor uw algehele gezondheid. Om de conditie van uw mondgezondheid vast te kunnen stellen wordt geadviseerd elk halfjaar een controle te laten doen van uw gebit. In een enkel geval is een controle eens in de 9-12 maanden verantwoord, mits uw mondgezondheid dit toelaat.

Als wij uw mondgezondheid goed in de gaten kunnen houden, kunnen eventuele toekomstige klachten worden voorkomen.

Tijdens een controle wordt gekeken naar:

  • De gezondheid van uw tandvlees, dat wordt gedaan door middel van het meten van de DPSI. Dit is een globale score van de parodontale situatie in uw mond. De score geeft aan welke vervolgbehandeling nodig is.
  • Gaatjes, sommige gaatjes kunnen gemakkelijk worden waargenomen, anderen zijn aan de buitenkant van de tand niet zichtbaar. Daarom is het soms nodig een röntgenfoto te maken, hiermee kun je in een vroegtijdig stadium gaatjes en zwakke plekken ontdekken tussen de tanden en kiezen.
  • Ontstekingen van de tandwortel, mocht het vermoeden bestaan dat deze pathologie aanwezig is, wordt dit getest (bijvoorbeeld door op de aangedane tand/kies te tikken, te testen of deze nog op warm of koud reageert, of door een röntgenfoto te maken).
  • Overige pathologieën in de mond, bijvoorbeeld afwijkingen aan de slijmvliezen.

Terug naar overzicht

Contact

Tandartspraktijk La Roi
Assendorperstraat 139
8012 DK Zwolle
038-42 18 087
info@tandartslaroi.nl

Contact opnemen

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via ons online formulier. U geeft uw voorkeursdag/ dagdeel op en wij nemen contact met u op om een definitieve datum te plannen.

Afspraak maken