Kroon- en brugwerk

Bij een tand of kies met een grote vulling kan soms geadviseerd worden een kroon te laten vervaardigen. Een andere reden kan zijn dat de tand of kies een wortelkanaalbehandeling heeft gehad, of er is eenvoudigweg een esthetische wens.

Een kroon is een soort kapje van (vaak) tandkleurig materiaal, deze wordt vervaardigd door een tandtechnieker aan de hand van de afdrukken die zijn gemaakt na het omslijpen van de tand of kies. Door het omslijpen van de tand of kies kan het element soms gevoelig zijn in het begin. U wordt verdoofd, waardoor u zo min mogelijk last hebt tijdens de behandeling.

Wanneer een tand of kies getrokken wordt, kan er geen kroon meer vervaardigd worden op deze plek.

Het vervaardigen van een brug is meestal wel mogelijk. Een brug bestaat uit een of meerdere pijlers (afgeslepen tanden of kiezen) en een of meerdere dummies (tand of kies als brugtussendeel). Een brug kan nodig zijn voor een fraaie esthetiek, een betere kauwfunctie of om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan of de kies die normaal met deze kies in contact stond gaat uitgroeien.

Terug naar overzicht

Contact

Tandartspraktijk La Roi
Assendorperstraat 139
8012 DK Zwolle
038-42 18 087
info@tandartslaroi.nl

Contact opnemen

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via ons online formulier. U geeft uw voorkeursdag/ dagdeel op en wij nemen contact met u op om een definitieve datum te plannen.

Afspraak maken