Coronatoeslag bij bezoek praktijk
12 augustus 2020

Coronatoeslag bij bezoek praktijk

Tijdelijke toeslag door corona-uitbraak

12 augustus 2020 

Tandartsen maken meer kosten door de corona uitbraak en de Nederlandse Zorgautoriteit heeft hiervoor bepaald dat er €4,26 per bezoek in rekening gebracht mag worden per patiënt. Ook bij onze praktijk zullen we dit in rekening brengen.

Uit voorzorg worden meer handelingen verricht

Mondzorgverleners maken meer kosten. We gebruiken nu extra beschermingsmiddelen en moeten bij sommige behandelingen uit voorzorg meer handelingen verrichten. Daardoor zijn we meer tijd kwijt per patiënt. Om verspreiding van het virus te voorkomen, moet je bijvoorbeeld soms ook eerst spoelen met verdunde waterstofperoxide. 

Declaratie toeslag 1 keer per dag, ongeacht aantal afspraken

De toeslag van 4,26 euro mag per patiënt per zitting worden gedeclareerd. Maar dit geldt niet als je op dezelfde dag 2 afspraken hebt binnen dezelfde praktijk. Bijvoorbeeld als je na een afspraak bij de tandarts ook nog naar de mondhygiënist moet. De toeslag mag dan maar 1 keer in rekening worden gebracht. 

Extra bedrag is terug te vinden op rekening

De toeslag is op je rekening terug te vinden onder code C88 als het gaat om tandheelkundige zorg. Voor kinderen tot 18 jaar wordt alle mondzorg (behalve orthodontie, kroon- en brugwerk) vergoed vanuit de basisverzekering, dus ook code C88. De vergoeding voor volwassenen die een aanvullende tandartsverzekering hebben, is afhankelijk van het beleid van de zorgverzekeraar. Vraag zelf bij je zorgverzekeraar na of je deze toeslag vergoed krijgt. Heb je geen aanvullende verzekering? Dan betaal je de toeslag zelf.

Terug

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? Dat kan eenvoudig via ons online formulier. U geeft uw voorkeursdag/ dagdeel op en wij nemen contact met u op om een definitieve datum te plannen.

Afspraak maken